این مقام مسوول با اشاره به تجربه ای که در سال 84 برای برقراری ارتباط تجاری کشورهای آفریقا اتفاق افتاد، گفت: در آن زمان قرار شد توسعه تعاملات تجاری هر استان با 1 یا 5 کشور آفریقایی صورت بگیرد که بدین ترتیب حدود 30 الی 40 کشور تحت پوشش قرار می گیرند.
به گفته وی صنعتگران و تجار نیز از این موضوع رضایت داشتند، چراکه در کنار تعاملات سیاسی تعاملات تجاری نیز به وجود آمد.
کلانتری با بیان اینکه در بخش تعاون 93 تا 95 تعاونی فعال وجود دارد، افزود: بر این اساس حداقل 15 هزار تعاونی امکان بالقوه صادرات به آفریقا را دارند.
وی با بیان اینکه امسال 150 تعاونی برتر بیش از 1 میلیون دلار صادرات داشتند، تصریح کرد: به اعتقاد بنده به جای دادن جوایز به این تعاونی ها، بهتر است از آنها برای شرکت و یک سفر جمعی و تخصصی صادرات به کشورهای هدف دعوت شود، تا بدین ترتیب فضای صادراتی کشورهای مختلف توسط این تعاونی ها شناخته شود.
کلانتری سازماندهی تعاونی ها را منوط به تعامل بخش های دولتی، خصوصی، وزارت امور خارجه و انجمن دوستی اعلام کرد.
وی با بیان اینکه جهت گیری دولت مجدد به سمت صادرات شکل گرفته است، افزود: معاون اول رییس جمهور در روز ملی صادرات گزارش های خوبی مطرح کرد و از آمادگی دولت برای پرداخت مشوق صادراتی و تسهیل مسائل گمرکی خبر داد.
کلانتری ادامه داد: وزارت کار به زعم خود در جهت حمایت از حضور تعاونی ها در کشور آفریقا این آمادگی را دارد که علاوه بر رفع موانع هماهنگی های لازم با وزارت امور خارجه کشورهای مقصد نیز فراهم کند.
این مقام مسوول با بیان اینکه برقراری روابط تجاری توسعه صادرات به کشورهای دوست از جمله آفریقا نیازمند مشوق صادراتی است، یادآور شد: صادرکنندگان به سهولت می توانند به کشورهای همسایه و منطقه صادرات داشته باشند، از این رو برای صادرات باید تسهیلات لازم از سوی دولت فراهم شود، البته در این میان باید از ظرفیت های کشورهای هدف برای واردات استفاده شود.
انتهای پیام/